30 de setembre 2012

Sala Cabanyes reposa el musical d’èxit ‘Oh happy Day’




El musical sobre una cantant que s’amaga en un convent obre la nova temporada

pulicat per www.totmataro.cat 28 de setembre de 2012                                  

Sala Cabanyes inicia aquest cap de setmana la seva nova temporada de teatre amb la reposició del gran èxit de l’any passat, el musical “Oh Happy Day!” preparada en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música. La producció neix del conveni que les dues entitats de la ciutat van signar fa dos anys. La Sala produeix l’espectacle de Fires i l’Escola de Música aporta la direcció i l’orquestració musical, amb Georgina Blanch i Rubén Bes.

Oh Happy Day no és un musical com qualsevol altre, sinó un de sorgit amb 100 per cent de matriu mataronina. Sota la direcció de Toni Grané i a partir d’una estructura argumental, Ferran Camps, Coral Consegal i Núria Radó han creat un guió, a partir del qual ha sorgit el repertori musical, tant de lletres com de música.

Amagada en un convent
“Oh Happy Day!” explica la història d’una dona que, per circumstàncies de la vida, s’ha d’amagar en un convent i viurà situacions molt divertides amb la resta de la congregació i un grup d’alumnes. La història se situa en un barri degradat i comença amb la creença que la música i les casualitats poden provocar canvis positius.

El RACC i l’Ajuntament de Mataró acosten la seguretat viària als més petits a través d’una obra de teatre




Les entrades són gratuïtes i es poden aconseguir a l’oficina del RACC i a l’IMAC

publicat per www.mataro.cat - 28 de setembre de 2012

El Teatre Monumental acollirà el proper diumenge, 30 de setembre, a les 18 h, l’obra de teatre “STOP. Una nova aventura dels Superagents de la Ketty”, un espectacle que vol apropar conceptes de seguretat viària als escolars de 6 a 11 anys i a les seves famílies. Aquesta activitat és una iniciativa que el RACC ofereix de forma gratuïta a les famílies i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró.
L’obra de teatre forma part dels actes programats a Mataró amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i en el marc d’un acord de col·laboració entre l’Ajuntament i el RACC per desenvolupar diferents accions de sensibilització.
Les invitacions per a l’obra es poden aconseguir tant a l’oficina del RACC (carrer de Sant Josep, 23) com a l’Institut Municipal d’Acció Cultural (carrer de Sant Josep, 9).

Objectiu pedagògic

L’educació viària és el punt de partida d’aquest espectacle infantil, que s’ha estructurat a partir de l’aprenentatge dels principals senyals de trànsit. L’objectiu és promoure la seguretat viària entre els més petits.

Pel que fa l’argument, l’espectacle mostra una ciutat on hi ha un terrible caos circulatori: embussos, cues, cotxes per tot arreu, els vianants no poden creuar amb seguretat els carrers, el soroll dels clàxons és ensordidor… El malvat Doctor Què, en el seu afany per dominar el món, ha robat tots els senyals de trànsit. Per solucionar-ho, els responsables de la ciutat han decidit avisar al millor grup d’operacions especials del món: els superagents de la Ketty, tres exagents de policia que faran servir tot el seu enginy, el seu saber i la seva intuïció per resoldre el problema.

Compromís amb la formació viària

El RACC, a través de la seva Fundació, desenvolupa des de l’any 1994 el Programa d’Educació Viària, antecessor del Programa d’Educació per la Mobilitat, que ha permès a més de 150.000 nens i nenes de tota Espanya realitzar el seu primer contacte amb el món de la seguretat viària. Juntament amb el desenvolupament de programes en l’àmbit escolar, la Fundació ha impulsat altres accions de caràcter formatiu, com la col·laboració amb administracions en el desenvolupament de campanyes informatives, o activitats en un entorn lúdic com l’obra de teatre STOP o l’activitat formativa amb bicicletes.

El RACC, amb 1 milió de socis, és l’automòbil club més gran d’Espanya, líder en l’àmbit de la mobilitat. Presta assistència personal, familiar, mecànica i sanitària urgent. Com a entitat amb vocació de servei a la societat el RACC, a través de la seva Fundació, es preocupa, mobilitza i crea estats d’opinió per millorar la mobilitat i la seguretat viària.

"My fair lady" no estará en Burgos por «la subida del IVA y la crisis»




publicat per http://www.diariodeburgos.esI.L.H. / Burgos - martes, 11 de septiembre de 2012

La productora del musical protagonizado por Paloma San Basilio, Stage Entertainment, culpa a la situación económica de la cancelación de las funciones que iba a ofrecer
Iba a ser el primer espectáculo de gran formato (al margen de los conciertos inaugurales) que acogiera el Fórum Evolución. Faltaba conocer las tarifas y precios que el Instituto Municipal de Cultura y la productora que traía el musical a Burgos, Stage Entertaiment, tenían previsto proponer para la venta de entradas, que aún no era efectiva. Y las fechas anunciando la producción estaban desde hace meses colgadas en la página web. En realidad la página del auditorio (www.forumevolucion.es) sigue anunciando el evento para mediados de noviembre, pero la productora ha confirmado a este periódico que cancelan las funciones de Burgos.
«El musical My fair lady no podrá cumplir con el calendario previsto para su gira nacional adelantando su última función al 4 de noviembre en el Teatro Principal de Valencia. Por lo que no podrá llegar a Burgos, tal y como estaba previsto», explican desde el departamento de prensa de Stage Entertaiment, la misma empresa que tiene en cartel El rey León o La bella y la bestia.
Las razones que esgrime la productora del musical que protagoniza Paloma San Basilio están vinculadas a la situación económica que atraviesa el país, pero sobre todo a la subida de 13 puntos en el impuesto vinculado a las actividades culturales: «El musical se ha visto afectado en gran medida por la actual crisis económica pero sobre todo por el aumento inesperado y desmedido del IVA aplicado a partir del 1 de septiembre».
La productora alega que My fair lady es una producción «muy ambiciosa» puesta en marcha en «unas condiciones económicas muy distintas a las que se tiene que enfrentar a partir de ahora». La cancelación del musical es consecuencia directa de la subida del IVA en la Cultura, algo que temen en el sector, al igual que el descenso en el número de espectadores. Lo cree incluso la consejera de Cultura de la Junta, Alicia García, que afirmó hace unos días en Burgos que pediría al ministro que reconsiderase la postura del Gobierno: «En cuanto se vea que los resultados están siendo negativos y que se contrae el consumo de espectáculos culturales, que se vuelva a considerar», aseguró.
El espectáculo de My fair lady había hecho regresar a los escenarios a Paloma San Basilio. La actriz y cantante, que salía por primera vez de gira con un musical, continuará hasta el 4 de noviembre, última fecha de la gira.

29 de setembre 2012

‘Incendis’, aposta segura al Monumental avui al vespre, al Monumental




publicat per www.totmataro.cat  28 setembre 2012                           

‘Incendis’ aterra al Monumental. Julio Manrique i Clara Segura encapçalen aquest drama teatral dirigit per Oriol Broggi que adapta el text de Wajdi Mouawad.
L’obra és cruel i dura, sense anar més lluny perquè explica una història tràgica: dos bessons, Jeanne i Simon Marwan, s’enfronten a la mort d’una mare que ha passat els últims anys de la seva vida sense dir ni una paraula.
El testament els conduirà a descobrir que la seva mare amagava una història que justifica el seu silenci i que els farà patir. Tot i així, el secret els alliberarà dels fantasmes que els persegueixen.

Tres d’hores d’espectacle en què l’espectador ha de restar atent, despert, actiu i receptiu. Imprescindibles ingredients per no perdre el fil i per captar absolutament tot el que els personatges intenten transmetre. Clara Segura i Julio Manrique es deixen la pell sobre l’escenari donant vida a uns personatges detallats i plens d’imperfeccions a través d’un text duríssim.

ACTES:
Data:
Dissabte 29 de setembre
Horari:
21h
Lloc:
Teatre Monumental (La Riera, 169. Mataró)
Preu:
Platea: 24 euros
Amfiteatre: 19 euros

Suspenden el musical 'My Fair Lady' en el Principal



publicat per http://www.laverdad.es/alicante 12.09.12 - 01:27 - E. G. F. | ALICANTE

Paloma San Basilio no actuará en el Teatro Principal de Alicante al frente del musical 'My fair Lady', según informó ayer el coliseo alicantino. El espectáculo, con 14 sesiones previstas en Alicante entre el 10 y el 20 de enero de 2013, ha sido cancelado por su productora Stage Entertainment a partir del 4 de noviembre.
Según un comunicado de la empresa facilitado por el Teatro Principal, el motivo de dicha cancelación se debe a que «el musical se ha visto afectado en gran medida por la actual crisis económica, pero sobre todo por el aumento inesperado y desmedido del Impuesto sobre el Valor Añadido -IVA- aplicado a partir del 1 de septiembre», a lo que añaden que «'My Fair Lady' es una producción muy ambiciosa puesta en marcha en unas condiciones económicas muy distintas a las que hay que afrontar a partir de ahora, lo que hace inviable afrontar la gira programada».
El Teatro Principal indicó que las localidades ya adquiridas se devuelven en las taquillas del teatro de 12 a 14 horas y de 17 a 21 horas. También se devolverán a través de ServiCAM en el teléfono 965 117 117.

28 de setembre 2012

“Oh Happy Day!” torna a la Sala Cabanyes després de l’èxit de les últimes Fires



Més de 200 persones participen en aquesta comèdia musical, coproduïda amb l’Escola Musical de Música, amb què l’entitat mataronina dóna el tret de sortida a aquesta temporada teatral

La Sala Cabanyes inicia la seva temporada teatral aquest diumenge dia 30 amb el retorn d’”Oh Happy Day!”. Aquesta comèdia musical, estrenada durant les Fires d’aquest any i que va rebre una gran acollida per part del públic, aixecarà el teló durant quatre representacions, aquest diumenge i els dies 7, 12 i 14 d’octubre.

"Oh Happy Day!" explica la història d’una dona que, per circumstàncies de la vida, s’ha d’amagar en un convent i viurà situacions molt divertides amb la resta de la congregació i un grup d’alumnes. La història se situa en un barri degradat i comença amb la creença que la música i les casualitats poden provocar canvis positius. Es tracta d’una comèdia musical divertida, sorprenent i que fa que l’espectador surti del teatre amb molt bon gust de boca i cantant les cançons que ha escoltat.

El muntatge, dirigit pel President de Sala Cabanyes, Toni Grané, s’ha creat amb una estructura argumental a partir de la qual Ferran Camps, Coral Consegal i Núria Radó han creat un guió i escrit les lletres de les cançons. El repertori musical està format per peces compostes especialment per l’obra i adaptacions de temes ja coneguts del gospel tradicional o peces de grups tan coneguts com Sau o el tradicional “Oh Happy Day”, que dóna nom al musical.

Col·laboració amb l’EMMM

“Oh Happy Day!” és un muntatge preparat en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música (EMMM). L’obra va néixer a partir del conveni que mantenen les dues entitats: la Sala produeix l’espectacle i l’Escola de Música hi aporta la direcció i l’orquestració musical, amb Georgina Blanch i Rubén Bes. L’EMMM posa a disposició de l’obra dos combos -conjunts instrumentals de música elèctrònica- sorgits d’assignatures dels alumnes del curs 2011-2012, que ofereix el centre i que han servit exclusivament per preparar el repertori d’”Oh Happy Day!”.

El repartiment l’encapçala Mercè Bellido, secundada per altres intèrprets del planter de la Sala Cabanyes, com Jordi Gironès, Paquita de la Hoz o Juli Cusachs. Prop de 200 persones fan possible aquesta obra, que compta amb una coral infantil d’una cinquantena de nens i nenes i també un cor al fossar format per una vintena de cantants. La resta de l’equip el completen gairebé una setantena d’actors en escena i pràcticament una vintena de músics a banda de la direcció, la tècnica i la logística.

Entrades al 50% pel MOW

Per la primera representació d’”Oh Happy Day!”, el diumenge dia 30, les entrades de l’espectacle es poden aconseguir amb un 50% de descompte, ja que la Sala participa en el Mataró Opportunity Weekend (MOW).

Aquesta temporada, la Sala Cabanyes aprofundeix en la informatització de la taquilla i la venda per internet iniciada el curs passat. D’aquesta manera, les localitats per “Oh Happy Day!” es podran adquirir les 24 hores del dia a través de la pàgina web de l’entitat o a l’adreça http://entrades.salacabanyes.cat. La reserva d’entrades per telèfon al 618.77.30.13 es manté però passa a ser únicament els divendres entre les sis de al tarda i les nou del vespre. A més, també es poden encarregar entrades per telèfon al 93.790.85.02 en horari de taquilla (divendres i dissabtes dels caps de setmana de representació, de 8 a 9 del vespre; festius de dos quarts d’1 a 2 del migdia i una hora abans de cada representació).

Dies:    Diumenge, 30 de setembre, a les 18:30
                        Diumenge, 7 d’octubre, a les 18:30
                        Divendres, 12 d’octubre, a les 18:30
                        Diumenge, 14 d’octubre, a les 18:30

Preu:   12 euros

Informació i reserva de localitats: 618.77.30.13 (els divendres, de 6 de la tarda a 9 del vespre) i a través de l’adreça electrònica entrades.salacabanyes.cat

Arranca la nueva temporada escénica madrileña



               
publicat per http://www.notodo.com 20 de setembre de 2012

Para este otoño, los teatros madrileños han preparado más de 500 obras distintas con casi 6.000 funciones, ofertando 58.000 butacas

El pasado 10 de septiembre, la Puerta del Sol, la Zona de Callao y el Intercambiador de Moncloa se convirtieron en una auténtica fiesta escénica con la que dio comienzo la temporada teatral madrileña. Un total de 35 intérpretes modificaron el ritmo y paisaje cotidiano de la zona centro de Madrid con una acción escénica que estuvo dibujada por música, teatro, danza y circo, con dirección artística de Fernando Soto y en la que se pudo ver parte del trabajo de algunas de las producciones que estarán en cartel esta temporada. La presentación, que ha sido iniciativa de la Coordinadora Madrileña de Salas Alternativas, en representación de las Asociaciones Empresariales de las Artes Escénicas de Madrid, junto con la Comunidad de Madrid, Ayuntamiento de Madrid y Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, inauguró una temporada escénica en la que los teatros madrileños han preparado más de 500 obras distintas con casi 6.000 funciones, ofertando 58.000 butacas. Una variada oferta escénica de gran calidad que llega en forma de teatro, danza, musicales, circo, conciertos y lírica, donde el teatro clásico convive con los autores contemporáneos y los nuevos talentos con las grandes figuras consagradas de nuestra escena. Autores, directores y artistas nacionales e internacionales, firman la vertiginosa agenda escénica que en esta ocasión, y por primera vez, se ha querido organizar en circuitos (Circuitos de Teatros de Boulevard, Teatros Privados, Teatros Públicos, Circuito Off y Circuito de Cafés Teatro) con el fin de agilizar el acceso a la diversidad de la agenda madrileña.

27 de setembre 2012

La nova productora mataronina Factea presenta l’obra teatral “Navegants”




publicat per  http://www.mataroradio.cat Dm, 25/09/2012 - 19:26 |Helena Novellas

La nova productora mataronina Factea presenta l’obra teatral “Navegants” els dies 16, 17 i 18 de novembre a Can Gassol. Es tracta d’un espectacle basat en un text del dramatutg Toni Cabré. Navegants és una comèdia de dos personatges que, per atzar, es coneixen a través d’internet i creen un món allunyat de la realitat. En paraules al Viu la Vida dia a dia, Marc Molina, director de l’espectacle i Oriol Miras, productor, han explicat que es tracta d’una comèdia marcada per l’actualitat i els espectadors es podran sentir identificats tant amb els personatges com amb les situacions.
“Navegants”, Premi Crítica Serra d'Or de Teatre, és una obra que Toni Cabré va escriure abans de l’any 2000 i que segons Marc Molina tenia reservada perquè ningú abans s’havia atrevit a pujar a l’escenari. Cabré va fer una adaptació dramatúrgica del text aquest mateix any. Molina afirma que la productora de seguida es va sentir atreta per una creació que parla de la relació entre dues persones que es coneixes a través de la xarxa.
Els mataronins Marc Molina i Oriol Miras han creat aquest 2012 Factea Creacions i Produccions Teatrals, una productora d'espectacles que té com a objectiu desenvolupar projectes en l’àmbit de les arts escèniques, especialment en el teatral. Molina explica que es van unir per fer el salt al teatre professional.
L'espectacle es podrà veure a Mataró, el mes de noviembre a Can Gassol, i després iniciarà una gira per diverses ciutats del territori català, i finalment farà temporada a Barcelona.

Temporada Alta ven la quarta part de les entrades el primer dia




PUBLICAT PER  19/09/12 02:00  - GIRONA - DANI CHICANO http://www.elpuntavui.cat
 
El primer dia de venda d'entrades de la majoria d'espectacles –ja se n'havien posat 10 a la venda– de l'edició d'enguany de Temporada Alta, que va ser ahir, es van batre tots els rècords: es van vendre 10.824 entrades, el 25% de les entrades que aquest any posa a la venda. Alguns espectacles ja estan gairebé plens i en els dies vinents s'anunciarà alguna nova funció. El festival estrenava ahir un nou sistema de venda d'entrades (Koobin), i es va enregistrar alguna incidència, especialment a primera hora a La Planeta –el director Salvador Sunyer va explicar, tot demanat disculpes, que havia estat una errada tècnica atribuïble a l'organització–, i esperes de fins a 6 hores a les taquilles del Teatre Municipal, mentre que a la resta –Auditori, Salt i La Planeta, una vegada corregit l'error— Sunyer afirma que “va anar prou bé”. El director reconeix que s'han de millorar coses, que “hi ha la possibilitat de fer-ho perquè és un vestit fet a mida”, però veu de mal solucionar les cues, que s'han format malgrat la possibilitat de comprar entrades per internet, soltes o en abonaments, per primer any. De les entrades venudes ahir, 8.300 van ser adquirides per internet i 3.524 a les taquilles. Sunyer, que es mostrava satisfet –comptava que es vendrien cap a 5.000 entrades–, assegurava que han disminuït les queixes respecte d'anys anteriors, i explicava que per primer cop han augmentat els abonaments col·lectius: “Són grups de veïns o amics que s'han aplegat i cadascú tria el seu espectacle, però fan la compra conjunta”. Sunyer va dir ahir que “l'any que ve millorarem, n'estic segur, perquè hem detectat les errades, que n'hi ha hagut”. També hi va haver algunes incidències en la venda en línia amb targetes de crèdit, a causa dels diferents operatius de les entitats bancàries.

26 de setembre 2012

Desamor que no és indiferència




'Sé de un lugar' desferma un garbuix de sentiments al pati de la Presó

publicat per Comas Solerdimarts, 25 setembre 2012  www.totmataro.cat                                

Si l'objectiu del cicle 'De boca a orella' és fer propostes escèniques en llocs no acostumats per fer-ne emergir sensacions singulars, diumenge passat al pati de la Presó ja va aconseguir una primera fita. S'hi presentava 'Sé de un lugar', un espectacle que vessa energia en el text i en la interpretació. Amb profusió espasmòdica. D'aquesta manera la severa arquitectura de la vella garjola de la Riera va conferir un to de gravetat ambiental al que és una faula rebuscada que elucubra sobre la possibilitat que hi hagi amor després del desafecte.

Per bé que Ivan Morales ja havia treballat com a actor, guionista i director de curtmetratges, amb 'Sé de un lugar' és la primera vegada que s'endinsa en l'autoria i la direcció teatrals. I ho fa de manera brillant. La peça es va estrenar inicialment el 2011 i un any més tard, quan es va reposar en una de les sales de La Seca-Espai Brossa, el públic jove la va convertir en un dels èxits més esclatants de la cartellera barcelonina. Ara està girant per Catalunya i molt aviat farà estada al Teatre Romea.

La música, un salvament
Per trenar l'argument de la seva obra, Morales se serveix remotament d'una convicció presa del cineasta francès Éric Rohmer sobre la importància de la música en l'establiment de vincles entre les persones. Així presenta els dos protagonistes, Simó i Béré, que han tingut una història entre ells. Es diria que d'amor. O potser no. Sigui com sigui, encara que s'hagi acabat no gens bé, tenen una certa dependència mútua que perdura. No els venç la indiferència. Cadascun necessita el mirall que l'altre li possibilita, malgrat que en la seva relació quan hi ha estímuls positius els desvaris són molts més. En Simó viu malaltissament, tancat sobre si mateix i reclòs en el seu pis. Espera que li arribi allò que és del tot incapaç d'intentar buscar. La Béré, pel seu compte, no para de viatjar, de provar i de desitjar experiències noves i desaforades. Per a ella tot perd sentit quan aconsegueix algun propòsit. De tant en tant visita en Simó. Són escenes separades en el temps en què converses i soliloquis es desencadenen irrefrenablement. Però paradoxalment tots dos donen més vàlua a la contundència de la paraula desbocada que a allò que realment diuen, viuen i necessiten comunicar. En cap moment aconsegueixen desembullar el garbuix de sentiments que podria portar-los a superar el desamor. Només al final, l'únic instant d'hipotètica tendresa s'esdevindrà al so d'una cançó del grup andalús Triana que els evoca vivències compartides i que precisament porta per títol 'Sé de un lugar'.

Els intèrprets, el millor
Del muntatge d'Ivan Morales s'ha dit que és una tragicomèdia d'actualitat. Potser sí. Cada bri d'humor, que n'hi ha molts, és indissociable d'una dosi igual d'amargor. I sobre aquesta finíssima maroma excel·leix el treball interpretatiu de Xavier Sàez i d'Anna Alarcón, la principal gràcia de 'Sé de un lugar'. Barrejats tota l'estona entremig del públic, hi interactuen el grau just per a no decantar-se pel pendent de la frivolitat. Dominen l'expressivitat, la modulació de veu, els moviments, les cadències i el tempo que pertoca a cada moment i es desplacen per una escenografia mínima i dispersa que amb la seva informalitat emmotlla un marc adequat per al tipus de tensió dramàtica volguda. Tot està bé, excepte el poti-poti lingüístic que impera en el guió: una dosi exagerada de "catanyol" que mortifica innecessàriament les orelles de l'espectador.

My Fair Lady llega el 17 de octubre al Principal de Valencia con Paloma San Basilio y el valenciano Juan Gea




PUBLICAT PER VALENCIA, 18 Sep. (EUROPA PRESS) http://www.europapress.es

El musicla My Fair Lady llegará el 17 de octubre al teatro Principal de Valencia con Paloma San Basilio y el actor valenciano Juan Gea como protagonista, según ha informado este martes la productora en un comunicado.
Con My Fair Lady, Paloma San Basilio vuelve a los escenarios para interpretar el personaje principal de la obra, Elisa Doolittle, en la primera ocasión en la que la actriz sale de gira con un musical. Junto a ella estará Juan Gea en el papel del Profesor Henry Higgins; Joan Crosas, quien vuelve a encarnar como ya hizo en 2001 el personaje de Alfred P. Doolittle; la actriz Ana María Vidal, que da vida a la Señora Higgins;  Jose Ramón Henche, en la piel del Coronel Hugh Pickering;  Víctor Díaz, que también repite en el personaje de Freddie Eynsford-Hill y Luisa Fernanda Gaona, como el ama de llaves.
Jaime Azpilicueta es el encargado de dirigir esta nueva producción, con una escenografía "impecable", que incorpora las últimas técnicas teatrales disponibles a través del uso de las proyecciones. Otro de los ingredientes principales de la nueva puesta en escena es un nuevo vestuario "cuidado al detalle".
El musical está ambientado en el Londres de principios de siglo. Higgins, un profesor de Lingüística, hace una apuesta con su amigo, el Coronel Pickering, que en menos de seis meses logrará hacer de Elisa Doolittle, una simple florista inculta y mal hablada a la que conoció a la salida de Covent Garden, en una auténtica dama.
My Fair Lady fue estrenada por primera vez en Broadway en 1956 y desde entonces se ha representado en varios países, con lo que ha establecido un nuevo récord como uno de los musicales más representados de la historia. Fue el musical más exitoso y aplaudido de su época, con nueve premios Tony (incluyendo el Premio a Mejor Musical), dos Premios Theatre World Award, dos Premios Drama Dek Awards y seis Premios Olivier Awards.

En 1964 el musical pasó a la inmortalidad con el film de George Cukor, protagonizado por Rex Harrison y Audrey Hepburn, con el que ganó ocho Premios Oscar.

25 de setembre 2012

Temporada Alta manté el nivell amb menys diners




Lluny de llepar-se les ferides de la crisi, Salvador Sunyer pinta un futur brillant amb un teatre més arriscat i més internacionalització

El "Macbeth" d'Àlex Rigola inaugurarà un festival que ha perdut el 30% del pressupost i redueix de 94 a 74 els espectacles programats

publicat per GIRONA | D.B./EFE www.diaridegirona.cat 6 de setembre de 2012

El festival Temporada Alta afronta la seva edició de 2012, que tindrà lloc del 4 d'octubre al 9 de desembre, amb un reducció pressupostària del 30% que comporta també un descens al número d'espectacles, que passaran de 94 a 74.
El director de la cita, Salvador Sunyer, en presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presentar ahir el programa, en el qual destaquen les produccions estrangeres de William Forsythe, Jan Fabre, Edward Hall, Oskaras Korsunovas, Guy Cassiers, Guillermo Calderçon, Declan Donnellan, Sidi Larbi Cherkaoui i Shantala Shivalingappa.
Sunyer va explicar que la reducció que deixa el pressupost en 2.052.000 euros ha obligat a apostar per un festival que explora les línies de futur de la cultura per adaptar-se a la situació econòmica actual. El futur vol dir "més obres i treball internacional, més autoria local i més experimentació i nova creació". Molt crític amb la pujada de l'IVA en espectacles teatrals, va confirmar que les administracions públiques tant estatals, com autonòmiques i locals han mantingut les seves aportacions, però que el conveni Escena Catalana Transfronterera, pel que Europa contribuïa al festival, ha finalitzat.
Sunyer va detallar que la qualitat de la programació respon, a més de a l'aportació d'administracions i empreses, al fet que "alguns artistes han abaixat preus i fins i tot vénen només per la taquilla".
Mascarell va destacar que la Generalitat no ha aplicat cap retallada al Temporada Alta, per expressar la "convicció" en un festival que és un "element estratègic fonamental" per al Govern català i com a "plataforma de creativitat i aparador internacional".
L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va admetre que la desaparició de l'ajuda europea que havia permès fer pujar aquesta cita obria moltes incògnites en un moment de dificultat econòmica, però va subratllar la capacitat de resposta demostrada. Puigdemont va criticar també la pujada de l'IVA, que va qualificar d'impost "injust", i va assenyalar que la "víctima no són només els espectadors, sinó les ciutats com Girona que han fet de la cultura un motor econòmic".
Temporada Alta s'estrenarà el 4 d'octubre amb la posada en escena de Macbeth, d'Àlex Rigola, que servirà també per inaugurar la nova seu del centre de producció El Canal.
El festival inclourà aquests 74 espectacles procedents de 15 països, entre els quals Espanya tindrà un pes important amb les estrenes que proposaran la dramaturga Angèlica Liddell i la companyia La Zaranda. La representació catalana vindrà de la mà de Jordi Casanovas, Sol Picó, Calixto Bieito, Pau Miró, Blai Mateu, Carles Santos o Pep Tosar, a més del citat Àlex Rigola.
Malgrat la reducció pressupostària, la dansa tindrà un paper destacat amb tretze espectacles que pràcticament doblen el seu anterior, més presència en aquesta cita. Malgrat la desaparició d'ajudes europees, Temporada Alta manté la seva internacionalització amb la inclusió de quatre dels espectacles del Teatre del Archipel de Perpinyà.
Entre els espectacles destacats figuren Hamlet, de Korsunovas; Duister hart, de Guy Cassiers; Les tres germanes, de Declan Donnellan, l'estrena europea de Los talentos, dels argentins Agustín Mendilaharzu i Walter Jakob, o Villa y Discurso, del xilè Guillermo Calderón.
El Temporada Alta comptarà en total amb 122 funcions, de les quals 35 seran estrenes absolutes. S'han posat a la venda 42.052 entrades per les quals espera ingressar mig milió d'euros en taquilles.

La gala de entrega de los Premios del Teatro Musical 2012 se celebrará el 1 de octubre en Madrid




publicat per http://www.todomusicales.com  18/09/2012

EL REY LEÓN y MÁS DE 100 MENTIRAS lideran las nominaciones con 13 candidaturas en la 6ª edición de estos galardones que se entregarán en el Teatro Cáser Calderón. El director Jaime Azpilicueta recibirá el Premio Honorífico.
           
El próximo 1 de Octubre de 2012 a las 21h, se entregarán los galardones de la 6ª edición de los Premios del Teatro Musical en el Teatro Caser Calderón (C/ Atocha, 28 - Madrid). Como cada año, la gala reunirá a todos los profesionales del teatro musical.  El hilo conductor lo llevará el grupo Limas Morgan y contará con números de los musicales que actualmente están en cartel.
Los nominados de esta 6ª edición de los premios se anunciaron el pasado 8 de mayo. El musical Disney EL REY LEÓN y el basado en canciones de Joaquín Sabina MÁS DE 100 MENTIRAS encabezan las nominaciones de esta edición con 13 candidaturas, entre ellas la de Mejor Musical.  Ambos musicales se estrenaron en octubre de 2011 en Madrid, y continúan en cartel en el Teatro Lope de Vega y en el Teatro Rialto respectivamente.

Con nueve nominaciones se encuentra el musical dirigido por Tricicle FOREVER YOUNG, que acaba de finalizar su segunda temporada de éxito en Barcelona; y con seis el espectáculo de Lavi E Bel LA BARRACA DEL ZURDO.

El espectáculo familiar ERASE UNA VEZ, EL MUSICAL DE LOS CUENTOS ha logrado seis nominaciones, entre las que se encuentran la de Mejor Musical Infantil; mientras que el también musical infantil CENICIENTA, LA MAYOR HISTORIA JAMÁS CONTADA, ha recibido cinco nominaciones.

También cuenta con cinco candidaturas el último musical de la compañía catalana Egos Teatre, EL CRIMEN DE LORD ARTHUR SAVILLE, representado recientemente en la capital madrileña tras su estreno en el Teatre Nacional de Catalunya.

Otro de los musicales nominados es EL PROJECTE DELS BOJOS, UNA UTOPIA MUSICAL, de La Barni Teatre, que es finalista en tres categorías.

En esta edición el premio honorífico será para el director Jaime Azpilicueta, responsable de la dirección de las actuales producciones españolas de MY FAIR LADY y SONRISAS Y LÁGRIMAS. Azpilicueta debutó en la dirección de musicales con la mítica versión de JESUCRISTO SUPERSTAR protagonizada por Camilo Sesto en 1975 y su posterior revival de 1984. Otros musicales dirigidos por Azpilicueta en España han sido EVITA (1981), MY FAIR LADY (2001) y VICTOR / VICTORIA (2005), todos ellos con Paloma San Basilio como protagonista; BARNUM (1984, protagonizada por Emilio Aragón, autor también de la traducción de las canciones y la adaptación); A CHORUS LINE (1984); y NUNSENSE (1989). Azpilicueta también es autor de la dramaturgia y adaptación de espectáculos como A CHORUS LINE, de la versión de CABARET producida por Stage Entertainment (2003) y del libreto de EL DIARIO DE ANA FRANK (2008). Asimismo, ha escrito y dirigido varios musicales para televisión.

Los Premios del Teatro Musical se crearon para premiar a los profesionales como reconocimiento a su labor. Estos premios tienen como objetivo potenciar la industria del teatro musical en España, intentando fomentar un género ya consolidado, así como la producción y exportación del mismo.

El listado completo de los nominados a los Premio del Teatro Musical 2012 es el siguiente:

Mejor Musical
EL CRIMEN DE LORD ARTHUR SAVILE (Egos Produccions SCCL)
EL REY LEÓN (Stage Entertainment España)
FOREVER YOUNG (Factoria d’Espectacles S.L.)
LA BARRACA DEL ZURDO (Lavi E Bel S.L.)
MÁS DE 100 MENTIRAS (Drive Entertainment)

Mejor Musical Infantil
CENICIENTA, LA MAYOR HISTORIA JAMÁS CONTADA (Lazona/La Ratonera)
ERASE UNA VEZ, EL MUSICAL DE LOS CUENTOS (Hydra Audiovisual S.L.)
LA GRAN AVENTURA DE PINOCHO (Candileja Producciones)
LA KALABAZA DE PIPPA (Escarabajo Producciones S.L.)
LOS MÚSICOS DE BREMEN (La Bicicleta S.L.)

Mejor Director de Escena
David Serrano (MÁS DE 100 MENTIRAS)
Joan Maria Segura (EL CRIMEN DE LORD ARTHUR SAVILE)
Julie Taymor (EL REY LEÓN)
Marc Vilavella (EL PROJECTE DELS BOJOS, UNA UTOPIA MUSICAL)
Tricicle (FOREVER YOUNG)

Mejor Director Musical
Alejandro Cruz Benavides (LA BARRACA DEL ZURDO)
Daniel García (MÁS DE 100 MENTIRAS)
James May (EL REY LEÓN)
Manuel Villalta (FOREVER YOUNG)
Miguel Antelo (ERASE UNA VEZ, EL MUSICAL DE LOS CUENTOS)

Mejor Coreografía
Federico Barrios, Lluis Burch, Elizabeth de Chapeaurouge, Noemí Cabrera, Juan Carlos Martín, Chevy Muraday, Carlos Rodríguez, Richard Siegal, Kanga Vals (MÁS DE 100 MENTIRAS)
Fernando Lázaro & Aaron Cobos (ERASE UNA VEZ, EL MUSICAL DE LOS CUENTOS)
Garth Fagan (EL REY LEÓN)
Gema Martín (CENICIENTA, LA MAYOR HISTORIA JAMÁS CONTADA)

Mejor Escenografía
Egos Teatre i Enric Planas (EL CRIMEN DE LORD ARTHUR SAVILE)
Paula Bosch (FOREVER YOUNG)
Ricardo Sánchez Cuerda (MÁS DE 100 MENTIRAS)
Richard Hudson (EL REY LEÓN)

Mejor Diseño de Iluminación
Carlos Torrijos (MÁS DE 100 MENTIRAS)
Donald Holder (EL REY LEÓN)
Miguel Miñambres (LA BARRACA DEL ZURDO)
Nicolas Fischtel (LOS MÚSICOS DE BREMEN)

Mejor Diseño de Sonido
Javier Isequilla (MÁS DE 100 MENTIRAS)
Juan Guerrero (LA BARRACA DEL ZURDO)
Luis Cortés (FOREVER YOUNG)
Steve Canyon (EL REY LEÓN)

Mejor Maquillaje y Peluquería
Egos Teatre i Sonia Montañá (EL CRIMEN DE LORD ARTHUR SAVILE)
Irene Mingorance & Paula Guida (ERASE UNA VEZ, EL MUSICAL DE LOS CUENTOS)
Michael Ward (EL REY LEÓN)
Toni Santos (FOREVER YOUNG)

Mejor Figurinista
Ana Llena (MÁS DE 100 MENTIRAS)
Egos Teatre (EL CRIMEN DE LORD ARTHUR SAVILE)
Julie Taymor (EL REY LEÓN)
Marisa Pascual (LA BARRACA DEL ZURDO)

Mejor Actriz Protagonista
Dulcinea Juárez (FOREVER YOUNG)
Guadalupe Lancho (MÁS DE 100 MENTIRAS)
Maria Adamuz (FOREVER YOUNG)
Mariona Castillo (EL PROJECTE DELS BOJOS, UNA UTOPIA MUSICAL)

Mejor Actor Protagonista
Armando Pita (FOREVER YOUNG)
Jacobo Dicenta (FOREVER YOUNG)
Piñaki Gomez (LA BARRACA DEL ZURDO)
Víctor Massán (MÁS DE 100 MENTIRAS)

Mejor Actriz de Reparto
Damaris Martínez (EL REY LEÓN)
Gema Martín (CENICIENTA, LA MAYOR HISTORIA JAMÁS CONTADA)
Itxaso Quintana (40 EL MUSICAL)
Silvia Álvarez (MÁS DE 100 MENTIRAS)

Mejor Actor de Reparto
David Ávila (EL REY LEÓN)
Esteban Oliver (EL REY LEÓN)
Jordi Sanosa (EL PROJECTE DELS BOJOS, UNA UTOPIA MUSICAL)
Juan Carlos Martín (MÁS DE 100 MENTIRAS)

Actriz Revelación
Noemí Gallego (40 EL MUSICAL)
Lorena Joaquín (ERASE UNA VEZ, EL MUSICAL DE LOS CUENTOS)
Andrea de Pablos (CENICIENTA, LA MAYOR HISTORIA JAMÁS CONTADA)
Brenda ‘Brinzo’ Mhlongo (EL REY LEÓN)

Actor Revelación
Alex Navarro (ERASE UNA VEZ, EL MUSICAL DE LOS CUENTOS)
Álex Barahona (MÁS DE 100 MENTIRAS)
Antonio Leiva (LA BARRACA DEL ZURDO)
Alberto Frías (CENICIENTA, LA MAYOR HISTORIA JAMÁS CONTADA)

24 de setembre 2012

Sara Espígul, accent mataroní al Teatre Lliure




publicat per  19/09/2012 - 15:34 |    MataróNotícies.cat

L’actriu mataronina Sara Espígul interpreta a Laia al muntatge ‘Litus’ que es pot veure fins l’1 d’octubre a la sal petita del Lliure a Montjuïc. El muntatge a partir d’un text de Marta Buchaca va estrenar-se el passat 13 de setembre i gaudeix d’èxit tant de taquilla com de crítica. ‘Laia’, el paper que interpreta impecablement la mataronina havia de ser interpretat per  Anna Alarcón, però, va haver de ser substituïda pels seus compromisos professionals. Una absència que ha donat a Espígul l’oportunitat de protagonitzar una peça com ‘Litus’ al Lliure. L’actriu explica als serveis informatius de Mataró Ràdio que ha estat una experiència molt satisfactòria, ja que el Lliure és un teatre de referència per ella.
Segons l’actriu mataronina, per ara aquesta obra està sent ben rebuda per part del públic i s’espera que així sigui fins a principis d’octubre, quan finalitzi. Sara Espígul assegura que és una obra que s’adapta a tots els públics, des dels més joves fins els més grans. Els espectadors poden formar part de l’obra perquè vol transmetre una situació que a tothom li ha pogut o li podria passar alguna vegada.
El protagonista, en Litus, qui dóna nom al títol de l’obra, fa tres mesos que va morir en un accident de cotxe. La seva colla d’amics i la que va ser la seva novia, la Laia, es reuneixen. A la trobada, en Toni, els dona unes cartes que en Litus va deixar abans de morir. A partir d’aquí, surten a la llum alguns dels secrets més íntims del ja desaparegut. Sara Espígul interpreta a la Laia, una noia de 30 anys que manté una relació amb en Litus. Degut a la inestabilitat de la seva parella, la Laia trenca la relació i, just després, en Litus decideix suïcidar-se. Ella haurà de lluitar per treure’s el sentiment de culpabilitat. Es tracta d’una comèdia que parla de l’amistat, l’amor i la mort. Sara Espígul la defineix com una obra que juga amb l’emoció i l’intriga, ja que són constants fins al seu desenllaç.
‘Litus’ estarà disponible al Teatre Lliure fins l’u d’octubre. No obstant, Sara Espígul diu que, si l’obra tingués molt d’èxit, hi hauria la possibilitat de prorrogar-la unes setmanes més.

El Teatre Clavé de Tordera comença la nova programació estable




Una de les novetats destacades és la incorporació d'una sarsuela

publicat per 17/09/2012 // Redacció http://www.maresme360.cat

El Teatre Clavé de Tordera ha presentat la programació estable fins al darrer trimestre de l'any que, per primer cop en deu anys -temps que fa que el teatre té programació professional- acull una sarsuela. Es tracta de "Cançó d’amor i de guerra", una opereta ambientada en els anys de la Revolució Francesa que es representarà el 7 d'octubre. Una altra de les apostes destacades d'aquesta nova temporada és l’estrena d’Els convidats, que tindrà lloc el 16 i 18 de novembre. Es tracta d'una obra de text del torderenc Roger Simeon que enfronta els personatges amb el trencament de la seva rutina i mostra la fragilitat de les relacions humanes.

Altres espectacles destacats són l'estrena de "Muda" (30 de novembre), de la companyia Circ Teatre, i un doble concert de "El Cicle Ainda", amb les actuacions de "El Niño de la Hipoteca" (26 d’octubre) i del grup "Ual·la!" com a teloners. En l'àmbit familiar el Teatre Clavé aposta per la companyia italiana TPO que portarà el 10 de novembre "Papallones", un espectacle de petit format que convida els nens i nenes a jugar amb dues ballarines per finalment descobrir la metamorfosi d’una crisàlide en papallona. També hi haurà projeccions de cinema en català com "Ice Age 4: la formació dels continents" (22 de setembre), "Madagascar 3: de marxa per Europa" (27 d’octubre) i "Kerity i la casa dels contes" (1 de desembre). La programació estable del 2012 es tancarà amb el concert de Sant Esteve, enguany titulat "El trencanous i altres històries russes".

Prop de 4.500 espectadors van visitar el teatre l'any passat

El Teatre Clavé també ha fet una valoració de la temporada 2011-2012. En total prop de 4.500 espectadors van assistir a algun dels espectacles, una xifra que suposa un increment de més de 1.000 persones respecte el mateix període de l’any anterior. Els cicles amb més èxit han estat el de teatre i dansa amb un 59% d'ocupació, el cicle familiar amb un 51% i el cicle de lletra i música del segle XX, amb un 46% d’ocupació.

23 de setembre 2012

Sé de un lugar : Dins el nou cicle De boca a orella




Un dels èxits de la temporada, en un espai singular

publicat per www.mataro.cat 20 de setembre de 2012

De boca a orella neix amb la intenció d’oferir una nova mirada als espectacles, jugant amb l’espai escènic en llocs singulars. El pati de la Presó, el Celler Castellví i Can Gassol són els tres espais escollits.

Sé de un lugar és el primer espectacle que podrem veure (al pati de la Presó) i s’ha convertit en un dels èxits de la temporada pel que fa a espectacles de petit format. Escrit i dirigit per Iván Morales i amb la interpretació d’Anna Alarcón i Xavier Sàez, l’obra és una reflexió sobre l’amor amb un estil directe que atrapa l’espectador. La senzillesa i el ritme de l’obra va fer que durant la seva estada a l’Espai Brossa de Barcelona anés corrent la veu entre la gent i van haver de prorrogar l’espectacle per la demanda d’entrades. 

Sé de un lugar s’havia de representar el 22 de setembre, però per demanda de la companyia finalment es podrà veure diumenge 23. En cas de pluja es farà a Can Gassol (plaça de la Pepa Maca, 15).

Hi haurà servei de té i pastes, amb la col·laboració de la vocalia de dones de Rocafonda.
Per a més informació cliqueu aquí

Venda d'entrades
11€. A la venda a les oficines de l'IMAC, al Telentrada de Catalunya Caixa i a partir d'2/4 de 9 a taquilla.

Maduixa, la fruta fresca del teatro valenciano




La compañía profesionaliza desde 2006 y capitaneada por Joan Santacreu lleva tres producciones en cartera avaladas por la crítica

PUBLICAT PER JOSEP BLAY Sueca 15 SEP 2012 - 22:26 CET  http://ccaa.elpais.com

La descarada y sana osadía de juventud parece ser la clave del éxito de Maduixa Teatre. Ayer presentaron Tam Tam, su último espectáculo, en la Mostra Internacional de Mim de Sueca que finaliza esta tarde. Profesionalizados desde 2006 y capitaneados por Joan Santacreu, de 26 años, llevan tres producciones en cartera que han sido avaladas por la crítica. Destaca Ras!, el montaje que mayor número de premios ha recibido. Inspirado en Joan Miró, está destinado para el público infantil y familiar.

Un centenar de espectadores envuelven el espacio escénico en el que Joan y Lluna, sus personajes, descubren el dibujo y los colores valiéndose de las nuevas tecnologías y combinando teatro danza y artes plásticas. Llevan acumuladas 300 representaciones en el estado español y diversos países europeos por lo que la pieza, concebida originariamente en valenciano, la han versionado en castellano, francés e inglés. Del 5 al 25 de noviembre estarán en el Teatre Nacional de Catalunya.

El montaje Consonant fue ideado sobre el mundo imaginario del poeta Joan Brossa. También destinado a público de tres a seis años y familiar, sus dos protagonistas, Paula y Aina, viajan al mundo de las letras a través del libro Consonant.

Tam Tam fue presentado los pasados días 7, 8 y 9 en la Fira de Tàrrega (Lleida). Acaparó la atención de la mayoría de medios de comunicación catalanes. El espectáculo itinerante de calle, de 40 minutos de duración, pudo ser visto anoche en las calles céntricas de Sueca. Seis personajes pasean por la ciudad sobre zancos al ritmo de la música compuesta por Damián Sánchez. Ataviados con originales trajes, de veinte kilos de peso cada uno, diseñados por Joan Miquel Reig, sorprenden a grandes y pequeños a través de la voz, el sonido y el movimiento. Las máscaras son obra de Enric Juezas y la escenografía de Adriana Caballero.

Ninguna de las tres producciones cuenta con subvención directa alguna de organismos públicos o privados, según cuenta Santacreu: “Las razones de que Maduixa Teatre haya encontrado su hueco en el territorio nacional y europeo puede deberse a la constancia, el trabajo y la ilusión renovada diariamente de un modesto equipo de profesionales”. En 2013 ya tienen programadas actuaciones de Ras! y Consonant en unas 15 ciudades francesas.

22 de setembre 2012

Antigua i Barbuda serà a les Festes de la Mercè amb alumnes de l’Aula de Teatre de Mataró




publicat per www.mataro.cat 20 de setembre de 2012

La companyia amb seu a Mataró Antigua i Barbuda portarà l’espectacle Arquitectura de fira dins Les Festes de la Mercè de Barcelona el 23 i 24 de setembre. Els Jardins de Joan Maragall del Palauet Albéniz acolliran l’espectacle que compta amb la participació de 12 alumnes de l’Aula de Teatre de Mataró.

Arquitectura de fira convertirà l’espai en un món d’il·lusions, simulant una fira màgica plena d’artefactes peculiars i sorprenents, marca de la casa de la companyia que encapçala Jordà Ferré.

Antigua i Barbuda va néixer l’any 2002 amb un caràcter interdisciplinari que abasta des de la investigació a la invenció, de la manipulació a la construcció, de la creació a l’escenificació. Forma part d’Artesanato Escénico, col·lectiu artístic que treballa a l’antiga fàbrica de Can Fàbregas del paper.

Especialistes en teatre de carrer i en la construcció d’estructures escèniques, Antigua i Barbuda són habituals en els millors festivals de teatre del país i també a nivell internacional. Ara acaben d’arribar de gira del Brasil (festival “SESC”a Sâo Paulo) i al Canadà (festival “Les escales improbables” a Montreal).

El 30/40 de Sergi López i Jorge Picó, a Calella




publicat per http://diarimaresme.comr Redacció, a Calella,2 1 de set de 2012


La Sala Mozart de Calella acollirà aquest dissabte 22 de setembre, a les 8 del vespre, 30/40 Livingstone, l’última creació del tàndem Sergi López-Jorge Picó, estrenada el desembre passat al Festival Temporada Alta de Girona. Aquesta representació, emmarcada en els actes de Festa Major de Calella, es presenta com un espectacle d’humor, tennis i antropologia.
Després del llarg èxit de ‘Non solum’, el tàndem López-Picó ha volgut repetir experiència, però aquesta vegada amb tots dos directors i actors dalt de l’escenari. Per una banda, el títol de l’obra fa referència a un moment delicat en un partit de tennis (30/40), i per l’altra al cèlebre explorador escocès David Livingstone. L’obra explora l’ésser humà amb humor i reflexió.

Sala Mozart de Calella | Foto: Diari Maresme
Sergi López interpreta un home contemporani, contradictori i forçosament insatisfet que decideix deixar-ho tot i marxar lluny de casa en busca de grans aventures. Allà trobarà un animal – un cérvol -, interpretat per Jorge Picó, amb qui compartirà un nou camí ple de revelacions.
Fitxa
Obra: ’30/40 Livingstone’
Dia: Dissabte, 22 de setembre 2012
Hora: 20.00 h.
Direcció i interpretació: Sergi López i Jorge Picó
Lloc: Sala Mozart (C/Església, 91 de Calella)
Preu: 5 euros

21 de setembre 2012

Sara Espígul al Teatre Lliure




La mataronina coprotagonitza 'Litus' a la sala petita de Montjuïc

publicat per Comas Solerdilluns, 17 setembre 2012 www.totmataro.cat                   

Com a pròleg de la programació d'aquest curs que és a punt de començar, el Teatre Lliure ha cedit el seu espai petit de Montjuïc a la companyia de la SalaFlyHard, la troupe que sota el guiatge artístic de Jordi Casanovas ha destacat els darrers anys en la producció d'obres molt interessants, marcades totes per una quàdruple premissa: dramatúrgia contemporània, autoria jove, estil directe i proximitat física.

La peça que ara fa estada a la seu del Lliure fins al primer d'octubre és la mateixa que els mesos de juny i juliol ja es va representar precisament a la SalaFlyHard, amb molt bona acollida de la crítica i amb les entrades esgotades cada dia. Es tracta de 'Litus', l'últim treball –per ara– de Marta Buchaca, que n'ha realitzat el text, la dramatúrgia i la direcció.

Substitució brillant
En aquesta represa de l'obra al Lliure s'ha donat la circumstància que l'actriu Anna Alarcón que interpretava el personatge de la Laia, l'únic rol femení que hi ha a 'Litus', ha hagut de deixar-lo pels seus compromisos professionals (concretament amb el muntatge 'Sé de un lugar', també molt exitós, que es podrà veure a la nostra ciutat dintre el cicle "De boca a orella" aquest proper diumenge al vespre, al pati de la Presó). Per aquest motiu ha hagut de ser substituïda per la mataronina Sara Espígul, que, cal subratllar-ho, du a terme el seu paper de manera brillant.

I és que la Sara, malgrat la seva jovenesa, compta amb una trajectòria considerable en teatre, cinema i televisió i alhora compagina l'escena amb la docència. A 'Litus' demostra a més la seva versatilitat. Aquesta disposició ja es va comprovar la temporada passada en les importants interpretacions que va fer al Teatre Nacional de Catalunya. Primer a 'Una vella, coneguda olor', de Josep Maria Benet i Jornet, i mesos després a 'Rei i senyor', de Josep Pous i Pagès. Si aleshores ja es va lluir en dos registres ben diferents, el personatge que ara encarna i la tensió dramàtica que concentra i genera són del tot figues d'un altre paner. I ella se'n surt amb solvència.

Autenticitat
Els mèrits de 'Litus', però, són molts més. D'entrada s'ha de remarcar que és una obra molt ben escrita, amb una trama esplèndidament construïda i dosificada. Perquè amb recursos aparentment tragicòmics Marta Buchaca –que excel·leix també en la direcció– atrapa l'espectador endinsant-lo en una història d'emotivitat i sentiments en què les rialles, que hi són, no fan cap concessió a la banalitat. Ens explica la trobada d'una colla d'amics després del suïcidi d'un company. Amb l'evocació del desaparegut, van sorgint reaccions contradictòries, emocions pertorbadores i drames personals. I tot pren significació per l'autenticitat expressiva que hi posen els cinc intèrprets. Genial.

De 'Litus' es podria dir que és una obra generacional. En el millor sentit. Per l'aire que respira l'argument, els personatges i les situacions i per la joventut de l'autora, dels actors, del conjunt de la companyia FlyHard i, igualment, d'una immensa majoria del seu públic. També per la influència ben païda que s'hi intueix del toc hipernaturalista que ha aportat al nostre país el jove teatre argentí que ens ha visitat d'uns quants anys ençà. A fi de comptes, unes qualitats genuïnes d'interès per a tothom.

El Teatre Sagarra de Santa Coloma programa un ciclo de monólogos para noviembre




En la nueva programación del teatro también destaca el espectáculo de este sábado "Violines y trompetas", con Joan Pera y Lloll Bertran | Este año, el Sagarra ha tenido su mayor afluencia semestral de público desde su reapertura en 2010

publicat per http://www.lavanguardia.com Barcelonès Nord | 13/09/2012 - 10:48h Santa Coloma de Gramenet (Redacción). -

El Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet ha presentado una nueva programación repleta de importantes novedades y propuestas de calidad de teatro, música y espectáculos infantiles. Reconocidos nombres del mundo del espectáculo como Joan Pera y Lloll Bertran o humoristas como Ángel Martin y Quequé llenarán el teatro colomense desde ahora y hasta diciembre.
La gran novedad de la nueva programación estable es el inicio de un ciclo de monologuistas de primer nivel, el "Sagarra Comedy", que se celebrará los cuatro sábados del mes de noviembre. Subirán al escenario los televisivos Álvaro Carmona, colaborador y guionista de El Terrat; Quequé, actualmente locutor a RNE; el colomense Ángel Martin, conocido sobre todo por su etapa en el programa "Sé lo que hicisteis"; y Los Martínez, Club de la Comedia.
Antes de eso, sin embargo, este mismo fin de semana, el Teatre Sagarra acogerá el espectáculo teatral "Violines y trompetas", interpretado por los actores Joan Pera, Lloll Bertran, Ferran Rañé y Anna Gras. Una obra considerada como una de las comedias de mayor éxito mundial del teatro contemporáneo español. Será este sábado 15 de septiembre, a las 21h.
Escenario de festivales internacionales
En este semestre el Teatro Sagarra volverá a ser el escenario principal del Festival Internacional de Circo Solidario de Santa Coloma de Gramenet (CIRCE – 5, 6 y 7 de octubre, de acceso libre), que en su segunda edición se ha consolidado como un proyecto de cooperación cultural que hermana espectáculos de calidad protagonizados por compañías locales, de Cataluña e internacionales.
Por otra parte, el Teatro forma parte del Festival Catalunya Arte Flamenco con la actuación de El Cabrero (20 de octubre a las 21h), un gran artista que llevará su sensibilidad a los estilos más difíciles del flamenco, como son la seguidilla, la soleá o las bulerías. En diciembre será el turno del Festival Internacional de Gospel, que llevará a Santa Coloma a Talk of Da Town, un quinteto a capella formado en 1982 por Paul Carrington, cantante y líder de esta agrupación, y que se han convertido en un grupo de culto en California.
Casi 70.000 espectadores en dos años y medio
Los seis primeros meses de 2012, con 21.211 espectadores en toda la programación ha supuesto el semestre con más espectadores y espectadoras desde que se reabrieron las instalaciones del Teatre Sagarra, a principios de 2010, después de su renovación.
Desde su reapertura, ha registrado una asistencia de público de casi 70.000 personas. La alcaldesa de Santa Coloma, Núria Parlon, destaca que el teatro "se ha consolidado como un importante centro dinamizador de las artes escénicas en Santa Coloma y a la vez un punto de encuentro de las entidades, centros educativos y colectivos, y sobre todo de difusión de la cultura colomense".

20 de setembre 2012

7a mostra de teatre jove Butaka





Del 4 al 6 d'octubre Olesa serà el gran aparador del teatre juvenil català
La Passió acollirà tres espectacles de La Mostra
4, 5 i 6 d'octubre. Aquests són els dies que Butaka ha triat per celebrar la seva Mostra anual a Olesa. Una Mostra dedicada al públic adolescent, però oberta a tot aquell a qui li agradi gaudir d'espectacles de qualitat.
Companyies professionals i amateurs coincidiran als escenaris i places olesanes per mostrar, i en alguns casos estrenar els seus espectacles davant del públic olesà.
La Passió, com a teatre col·laborador amb La Mostra, acollirà 3 espectacles durant el dissabte dia 6. A les 13h la Cia. L'Aviador estrenarà el seu nou espectacle: "Creeps". A les 18h els Brodas Bros ballaran a ritme de Hip Hop tot explicant-nos la dansa des dels anys 60 fins avui amb el seu "Hipstory" , i per últim, a les 23h, la Cia Guillem Albà ens farà somriure presentant-nos "Trau", el seu darrer espectacle de clown.
A més, el mateix dissabte, la Cia La Hydra també estrenarà el seu nou espectacle "L'últim dia de febrer". Serà a les 20.15h al teatre El Casal.
El preu de les entrades és de 6€ per als menors de 25 anys, i de 12€ per als que superin aquesta edat. Però també hi ha abonaments per a tota la mostra que podeu adquirir a Cal Mané o a la Biblioteca per 20€ o 35€ en cas de ser majors de 25 anys.
Per últim, si esteu interessats en un abonament que inclou el dinar i el sopar del dia 6 d'octubre, el podeu adquirir per 30€ o per 40€, si teniu més de 25 anys.

La producción de Broadway de A CHORUS LINE se estrenará en el West End en febrero de 2013




publicat per  http://www.todomusicales.com 07/09/2012

El popular musical de Marvin Hamlish dirigido por Bob Avian a partir de la concepción y dirección original de Michael Bennett iniciará funciones en el London Palladium el 2 de febrero de 2013 permaneciendo en cartel durante una temporada limitada.
            
La producción de Michael Bennett de A CHORUS LINE ganó nueve premios Tony y el premio Pulitzer al Drama cuando se estrenó en Broadway en 1975, convirtiéndose en aquel momento en el musical de mayor tiempo de permanencia en cartel con 6.137 funciones.
Ahora por primera vez desde su estreno en Londres en 1976 -que ganó el premio Olivier al Mejor Musical- un revival íntegro de la producción de Broadway del musical se podrá ver en el West End. A CHORUS LINE iniciará funciones en el London Palladium el 2 de febrero de 2013, estrenándose oficialmente el 19 de febrero. El musical se representará durante una temporada estrictamente limitada, hasta el 29 de junio de 2013.

La producción estará dirigida por el veterano director de Broadway y del West End Bob Avian. Avian fue colaborador de Michael Bennett, y co-coreógrafo de la producción original de A CHORUS LINE en Broadway. Avian también dirigió el revival de Broadway de 2006 de A CHORUS LINE.

Respecto a este anuncio, Andrew Lloyd Webber, propietario del London Palladium a través de la Really Useful Company, ha declarado: “Estoy encantado de dar la bienvenida a A CHORUS LINE al London Palladium. Esta producción clásica de Broadway no se ha visto en el West End durante casi 35 años. Marvin Hamlich fue un gran amigo y me apoyó al inicio de mi carrera y no puedo pensar en una mejor manera de rendirle homenaje que con este gran revivan.”

A CHORUS LINE cuenta con música de Marvin Hamlisch, libreto de James Kirkwood y Nicholas Dante y letras de Edward Kleban. El musical incluye canciones como  “One (Singular Sensation)”, “What I did For love”, “I Can do That”, “Hello Twelve, Hello Thirteen, Hello Love” and “Hope I Get It”.

Este revival londinense de A CHORUS LINE se convertirá en un homenaje al compositor del espectáculo Marvin Hamlisch, quien falleció a principios de agosto de este 2012. La contribución de Hamlisch a los escenarios y a la gran pantalla es ampliamente reconocida. Entre sus canciones más populares se encuentran “The Way We Were” y “Nobody Does It Better” y, además de su trabajo en la composición de teatro musical, compuso las bandas sonoras de películas como ‘Ordinary People’ o ‘Sophie’s Choice’.

La adaptación cinematográfica del musical se estrenó en 1985. Fue dirigida por Richard Attenborough y protagonizada por Michael Douglas.

A CHORUS LINE estará producido en el West End por Mark Goucher, Adam Kenwright, ACT Productions, Tim Lawson, Daniel Sparrow y Mike Walsh Productions por un acuerdo especial con John Breglio y A Chorus Line Broadway.

19 de setembre 2012

ISIDRE MESTRES DIRECTOR DEL GRUP DE TEATRE ELS NOU PINS DE TIANA




Isidre Mestres és el director d'una de les companyies de teatre de Tiana, la societat recreativa
Els Nou Pins, amb 26 anys d'història.
Els dies 21, 22 i 23 de setembre, coincidint amb la festa major, representaran ‘Mar i cel'.
“Podem assajar nou mesos per fer una obra tres dies”


publicat per MIREIA ROURERA Foto: ORIOL DURAN http://www.elpuntavui.cat 14 de setembre de 2012

Fer teatre i estimar el teatre és una forma de vida. Però dalt dels escenaris de les grans ciutats no caben tots els amants del teatre, ni tots els que volen veure teatre poden anar als espectacles de
les capitals. Per això són tan importants els grups amateurs. La societat recreativa Els Nou Pins de Tiana és un d'aquests grups. Ara, després de 26 anys, preparen l'espectacular Mar i
cel, d'Àngel Guimerà amb versió dels Dagoll Dagom.

A Catalunya el teatre professional té molt prestigi. L'amateur també?
I tant, té una força molt gran. Hi ha companyies que s'han mantingut molts anys pel seu nivell.
El teatre professional es nodreix de l'amateur?
Sovint. És veritat que la majoria de professionals vénen de l'Institut del Teatre i d'escoles especialitzades, però sí que és cert que molts actors amateurs han acabat triomfant com a professionals... Això va com va: tu pots tenir un títol, però també pots tenir molta experiència i fer-ho molt bé. Millor, fins i tot, que molts professionals.
L'amateur té més llibertat...
Molta més. Els professionals depenen de la producció, de la direcció... del mercat. Nosaltres decidim què volem fer, quan i com ho volem fer, qui ha de sortir, quan ha de sortir... tot. Sempre he dit que jo sóc un privilegiat, perquè he pogut realitzar-me amb el que és la meva vocació, ja que al seu moment no vaig poder estudiar per ser professional. He fet tres anys El mètode Grönholm, com en Boixaderes! He fet mil coses...
Per exemple...
Hem fet Amadeus, No et vesteixis per sopar... moltes obres que s'han fet a Barcelona.
Barcelona és una referència?
Cada elenc té la seva història. Nosaltres sempre hem fet coses que s'han fet abans, conegudes, que atrauen públic i que ens han agradat... Ara, per exemple, preparem el Mar i cel. A tothom li sona allò de “les veles s'inflaran!”, i la gent del poble n'està pendent; això vol dir que quan la representem vindran.
Hi ha grups menys comercials...
És clar, n'hi ha de molt experimentals i d'altres que busquen les obres catalanes “de tota la vida”... La diferència principal entre els diversos grups de teatre amateur, però, és que n'hi ha que es dediquen a fer gires per a concursos i mostres, i d'altres, com nosaltres, que, a excepció d'algun cas, preparem una obra durant mesos i després la representem un o dos cops i prou. Nosaltres fem dues o tres obres l'any i prou.
Què és el teatre amateur?
És, sobretot, el teatre que es fa als pobles o als barris..., el teatre en què assages, com nosaltres, dos dies a la setmana de deu a dotze de la nit, en què tu ho fas tot... des de pensar l'obra fins a buscar el vestuari, pintar els decorats i penjar els cartells perquè la gent vingui. Tira endavant per la il·lusió del grup. Ens agrada fer teatre i en fem. A Els Nou Pins ens ho prenem molt seriosament, i per això hem aconseguit un nivell força bo. Sempre dic a la gent que si ens vénen a veure no veuran una obra de final de curs; veuran una obra bona. Agradarà o no agradarà, però estarà feta seriosament.
Preparen Mar i cel. Un repte, no?
Mar i cel és un regal. Fa anys que hi pensàvem, però ara ja estem preparats per fer-la. Jo l'he vista tres vegades... Per mi el més espectacular, més que la història, que és com Romeu i Julieta però entre un moro i una cristiana, són les cançons, la profunditat de les cançons. Tot i que nosaltres hi posarem les nostres veus, treballem amb la música del Guinovart, dels Dagoll Dagom...
L'escenografia és gaire complexa?
Aquest cop hem hagut de demanar a un fuster que ens faci el vaixell..., perquè té dos pisos.
Hi haurà un abans i un després?
Jo crec que sí. Vam començar a assajar fa nou mesos i crec que sortirà molt bé. Deixarem el llistó alt.
Nou mesos per a tres dies de
representació?
Sí. En el teatre amateur així van les coses: molta feina per a una representació. Però ja ens agrada. Preparem l'obra, la fem, la celebrem, en disfrutem i quan l'acabem ja estem pensant quina farem després.
Darrera actualització ( Divendres, 14 de setembre del 2012 00:00 )

S'obre la convocatòria de la 3a Beca Innovació en cultura popular




El guanyador estrenarà el seu espectacle a la Fira Mediterrània de Manresa 2013

El proper 15 de setembre s’obre la convocatòria per optar a la tercera edició de la Beca Innovació en Cultura Popular, convocada per la Fundació Jaume Casademont de Girona i la Fundació Fira Mediterrània de Manresa. El guanyador de la segona edició va ser la Companyia Mov-i-ments & La Fornal d'Espectacles, que estrenarà l’espectacle L’amor de les tres taronges el proper novembre en el marc de 15a la Fira Mediterrània. Per la seva banda, els guanyadors de la nova convocatòria també podran estrenar el seu muntatge en el marc de la Fira Mediterrània 2013, a més de rebre els 5.000 € de la beca i de ser contractats per l’Ajuntament de Girona.

Més informació:

18 de setembre 2012

Els teatres de BCN van guanyar un 8% de públic la temporada passada




Les sales van reunir 2.890.624 espectadors, una xifra espectacular que es veu enterbolida pels temors que provoquen la pujada de l'IVA i la crisi de les gires

PUBLICAT PER WWW.ELPERIODICO.CAT 12 DE SETEMBRE DE 2012  JOSÉ CARLOS SORRIBES / Barcelona

Els teatres de Barcelona segueixen atraient el públic malgrat la crisi. Aquest és el resum del balanç presentat per la patronal escènica catalana, Adetca, de la temporada passada. El seu president, Daniel Martínez, ha anunciat aquest migdia un augment "espectacular" d'un 8% respecte a la temporada passada. En el curs 2011-12 es van reunir un total de 2.890.624 espectadors a les sales, xifra que deixa una mica més a prop la barrera dels tres milions, que es veia com una utopia, va dir Martínez, fa menys d'una dècada.

 Imatge del musical 'Los Miserables'.
Martínez s'ha mogut en el seu discurs entre la paradoxa de la bonança d'aquestes xifres i l'amenaça que ha provocat sobre el sector la pujada al 21% de l'IVA, fet que s'uneix a les dificultats per programar gires fora de Barcelona, a la resta de Catalunya i Espanya, per les dificultats econòmiques dels ajuntaments. "L'èxit ha quedat aigualit per la tempesta que ens ve al damunt", ha afirmat el president de l'Adetca i del grup Focus, que ha parlat d'una "barbaritat" l'augment impositiu. Encara que s'ha mostrat convençut de guanyar aquesta batalla, "perquè tenim la raó". En aquest sentit, ha explicat que es manté una intensa negociació perquè el Govern rectifiqui la seva mesura, i se situa en consonància amb països del nostre entorn.

PUJADA DE LA RECAPTACIÓ
L'augment d'espectadors, d'altra banda, ha suposat també una pujada de la recaptació dels teatres barcelonins, que ha superat els 68 milions d'euros, gairebé cinc més que la temporada anterior. El percentatge d'ocupació ha baixat de forma poc significativa (del 54,48% al 53,77%), segons Martínez, i això s'explica pel nombre més elevat d'espectacles i de funcions d'aquest últim exercici. La classificació d'obres més vistes està encapçalada per 'Los Miserables', amb 173.218 espectadors al Barcelona Teatre Musical, seguit per 'Campanades de boda' (147.101 al Tívoli) i 'Cop de rock' (110.864 al Victòria). El Liceu va ser l'espai amb més espectadors (274.841), mentre que el Tívoli va liderar la classificació d'espectadors de pagament (258.314).

Boadella deja la dirección de Els Joglars El dramaturgo será sustituido por el hasta ahora actor principal de la compañía, Ramon Fontseré publicat per http://www.lavanguardia.com Madrid. (EUROPA PRESS) 11 de setembre de 2012 , Albert Boadella, en una imagen de archivo Efe / Juan Carlos Hidalgo Albert Boadella ha anunciado este martes que deja la dirección de Els Joglars, compañía al frente de la cual lleva 51 años. Le sustituirá el hasta ahora actor principal de la misma, Ramon Fontseré. Así lo ha anunciado durante su intervención en la presentación de la temporada 2012-13 de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, en la que Els Joglars participará con su puesta en escena de El coloquio de los perros, de Cervantes. Boadella ha calificado este "traspaso" de "agradable y satisfactorio" pues lo hace "a una persona más joven, con más talento y con una experiencia de treinta años", ha dicho en referencia a Fontseré. Para la "transición de la nave", el fundador de Joglars se ha ocupado de hacer la dramaturgia de la citada obra de Miguel de Cervantes, recordando que no es la primera incursión de la compañía en los clásicos. Boadella ha declarado después de este acto que su despedida ha sido "muy razonada" y que ha considerado que éste era "el momento" para realizarla, si bien hace ya dos años que anunció a la compañía la necesidad de esta transición. El también director de los Teatros del Canal ha señalado que, a partir de ahora, seguirá vinculado a Joglars "de la manera que Fontseré quiera" aunque a él le gustaría convertirse en "una sombra molesta", en el mejor de los sentidos. Asimismo, Boadella ha descartado que esta decisión haya tenido que ver con un exceso de trabajo como actual responsable de los Teatros del Canal. "Hubiera podido alternar ambas cosas pero todo tiene su momento", ha insistido. Si hay algo en lo que ahora abundará más es en su gran admiración por la música. "Me considero un músico frustrado" ha confesado para recordar que en los últimos tiempos ha podido dar rienda suelta a esta gran pasión con espectáculos como Amadeu, en torno a Amadeo Vives, o el que prepara para esta nueva temporada, El pimiento Verdi, en homenaje a este compositor. La compañía de teatro Els Joglars fue fundada en Barcelona por Albert Boadella, Carlota Soldevila y Anton Font. Desde 1961 el teatro de Els Joglars ha compaginado dos tendencias: la investigación fuera de cualquier convencionalismo y la popularidad. El espíritu crítico que caracteriza a la compañía tuvo como consecuencia varios sucesos, como el encarcelamiento de Boadella en diciembre de 1977 durante ocho días, por la representación de la obra La Torna, en plena transición a la democracia. En ella, la compañía recreó los últimos días de la vida de un delincuente, Heinz Chez, y su ejecución a garrote vil. La sala de ensayo de Els Joglars, una cúpula geodésica situada en medio de bosques a 100 kilómetros de Barcelona, se convierte en un privilegiado observatorio que facilita una visión profundamente universal sobre los mecanismos de perpetuación del poder en diferentes ámbitos y facetas, el gran tema de Els Joglars y que se concreta en miles de representaciones de treinta y cuatro obras teatrales en más de veinte países de Europa y América aparte de las producciones para televisión, cine y varios libros y estudios sobre la actividad de la compañía.




El dramaturgo será sustituido por el hasta ahora actor principal de la compañía, Ramon Fontseré

publicat per  http://www.lavanguardia.com   Madrid. (EUROPA PRESS) 11 de setembre de 2012  , Albert Boadella, en una imagen de archivo Efe / Juan Carlos Hidalgo

Albert Boadella ha anunciado este martes que deja la dirección de Els Joglars, compañía al frente de la cual lleva 51 años. Le sustituirá el hasta ahora actor principal de la misma, Ramon Fontseré.
Así lo ha anunciado durante su intervención en la presentación de la temporada 2012-13 de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, en la que Els Joglars participará con su puesta en escena de El coloquio de los perros, de Cervantes. Boadella ha calificado este "traspaso" de "agradable y satisfactorio" pues lo hace "a una persona más joven, con más talento y con una experiencia de treinta años", ha dicho en referencia a Fontseré.
Para la "transición de la nave", el fundador de Joglars se ha ocupado de hacer la dramaturgia de la citada obra de Miguel de Cervantes, recordando que no es la primera incursión de la compañía en los clásicos.
Boadella ha declarado después de este acto que su despedida ha sido "muy razonada" y que ha considerado que éste era "el momento" para realizarla, si bien hace ya dos años que anunció a la compañía la necesidad de esta transición.
El también director de los Teatros del Canal ha señalado que, a partir de ahora, seguirá vinculado a Joglars "de la manera que Fontseré quiera" aunque a él le gustaría convertirse en "una sombra molesta", en el mejor de los sentidos. Asimismo, Boadella ha descartado que esta decisión haya tenido que ver con un exceso de trabajo como actual responsable de los Teatros del Canal. "Hubiera podido alternar ambas cosas pero todo tiene su momento", ha insistido.
Si hay algo en lo que ahora abundará más es en su gran admiración por la música. "Me considero un músico frustrado" ha confesado para recordar que en los últimos tiempos ha podido dar rienda suelta a esta gran pasión con espectáculos como Amadeu, en torno a Amadeo Vives, o el que prepara para esta nueva temporada, El pimiento Verdi, en homenaje a este compositor.
La compañía de teatro Els Joglars fue fundada en Barcelona por Albert Boadella, Carlota Soldevila y Anton Font. Desde 1961 el teatro de Els Joglars ha compaginado dos tendencias: la investigación fuera de cualquier convencionalismo y la popularidad.
El espíritu crítico que caracteriza a la compañía tuvo como consecuencia varios sucesos, como el encarcelamiento de Boadella en diciembre de 1977 durante ocho días, por la representación de la obra La Torna, en plena transición a la democracia. En ella, la compañía recreó los últimos días de la vida de un delincuente, Heinz Chez, y su ejecución a garrote vil.
La sala de ensayo de Els Joglars, una cúpula geodésica situada en medio de bosques a 100 kilómetros de Barcelona, se convierte en un privilegiado observatorio que facilita una visión profundamente universal sobre los mecanismos de perpetuación del poder en diferentes ámbitos y facetas, el gran tema de Els Joglars y que se concreta en miles de representaciones de treinta y cuatro obras teatrales en más de veinte países de Europa y América aparte de las producciones para televisión, cine y varios libros y estudios sobre la actividad de la compañía.

17 de setembre 2012

El teatre, disposat a resistir




El drama de l'IVA marca una temporada definida per les apostes segures als cartells

PUBLICAT PER JOSÉ CARLOS SORRIBES / Barcelona WWW.ELPERIODICO.CAT 10 DE SETEMBRE DE 2012  FOTO : Folk, Lizaran i Boixaderas, a les ordres de Belbel al TNC, a l'octubre amb 'La bête'. DAVID RUANO
 
Si algun sector s'ha significat contra la pujada de l'IVA ha estat l'escènic. Que el teatre té una malaltia crònica s'ha dit sempre, però el 21% és un terrible drama. Les fórmules per superar una barrera tan gran se centren, per exemple, en les apostes segures en l'oferta, bé sigui amb èxits recents o amb caps de cartell amb gran audiència.

Al marge de la clatellada impositiva, la temporada teatral serà l'última de Sergi Belbel al capdavant del gran escenari del país, el Teatre Nacional de Catalunya. Lluís Pasqual i Julio Manrique, mentrestant, perfilen les seves senyes d'identitat en el seu segon curs en escenaris tan rellevants com el Lliure i el Romea.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...